Zorgen van Verbeek over Urk verleden tijd

Urk 5 december 2017
De gemeente en gemeenteraad van Urk hebben de afgelopen twee jaar goede vooruitgang geboekt in de manier waarop ze met complexe dossiers, maar ook met elkaar omgaan. De zorgen die Commissaris van de Koning Verbeek hierover eerder had zijn verdwenen.

Dat zegt Verbeek na een ambtsbezoek dat hij dinsdag aan Urk heeft gebracht. Verbeek uitte in januari 2016 in zijn nieuwjaarstoespraak en bij Omroep Flevoland zijn zorgen over hoe de gemeente ingewikkelde onderwerpen aanpakt. Als voorbeeld noemde hij de nieuwe haven, de jeugd en de problemen met het Berechja College. Ook vond Verbeek de omgangsvormen van raadsleden onderling 'redelijk heftig'. 

Kritiek aangetrokken
Raadsleden en de burgemeester vonden destijds dat Verbeek problemen zag die in hun ogen niet bestonden en dat hij zich ten onrechte met Urk bemoeide. Na een gesprek in maart 2016 hebben gemeente en raad zich de kritiek toch aangetrokken en een plan gemaakt hoe ieders rol beter kan worden ingevuld. Ook heeft de burgemeester gesprekken gevoerd met kandidaat-raadsleden om met hen over het raadswerk te praten.

Resultaten
Verbeek zegt na het gesprek van dinsdag dat hij de resultaten daarvan terugziet in een betere kwaliteit van werk. De gemeente is volgens hem beter voorbereid op de toekomst. 'Urk is in normaal vaarwater terechtgekomen. De kwestie is hiermee afgedaan'. De CdK vindt dat de nieuwe situatie vooral positief is voor de nieuwe gemeenteraad, die na de verkiezingen van maart aantreedt.

 
 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer