Top 2000 stembus maakt Emmeloord vroeg wakker

EMMELOORD • Wo 6 december 2017 | 8:10 • Woensdag 6 december 2017 | 8:10
De Top 2000 Stembus van NPO Radio 2 stond woensdagochtend op het Kettingplein in Emmeloord. Op deze plek had presentator Gerard Ekdom drie uur lang zijn radioshow. En dat komt allemaal omdat Emmeloorder Stefan van Breugel de plaats had opgegeven. 

"Er wordt weleens negatief gedaan dat er niks in de polder gebeurd, dus leek het me leuk om die bus hierheen te halen," laat Van Breugel weten. "Daarnaast zijn m'n vrienden en ik fan van de Top 2000, dus vonden we het extra leuk als het zou lukken." 

Ondernemer Jeen Schirm heeft met zijn winkel uitzicht op het plein en volgens hem was het al vroeg een drukte van belang. "Ik denk een mannetje of 50 totaal", zegt Schirm. Hij heeft naar eigen zeggen zijn best gedaan om het Kettingplein extra gezellig te maken. "Het is een leuke gezelligheid. We kleden het plein wat aan, we verlichten het een beetje." 

Burgemeester Aucke van der Werff kwam woensdagochtend ook langs. In de uitzending van Gerard Ekdom moest hij meedoen met een popquiz. Met behulp van het publiek wist hij vijf vragen in 60 seconden goed te beantwoorden. 

Wout2day
Begin vorige maand werd door Radio-DJ Wout2day besloten dat de Stembus naar Emmeloord komt. Emmeloorder Stefan van Breugel moest binnen 30 seconden laten weten waarom zijn stad de moeite waard is, met succes.  

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel