Verdachten overval Oostrandpark vrijgesproken

LELYSTAD • Wo 6 december 2017 | 14:34 • Woensdag 6 december 2017 | 14:34
Vier jonge Lelystedelingen die terechtstonden voor een gewelddadige overval in het Oostrandpark in Lelystad zijn vrijgesproken. De rechtbank oordeelde dat er te weinig bewijs is. Als het aan het Openbaar Ministerie had gelegen, had één van hen vier jaar de gevangenis in gemoeten.

Een echtpaar van 69 en 67 jaar oud werd op 13 december 2016 rond 5:45 uur thuis overvallen. Een van de overvallers deed zich voor als pakketbezorger en wist zo binnen te komen. De man en vrouw werden vervolgens bedreigd met (nep)vuurwapens en moesten vertellen waar de kluis was. De man des huizes werd ook nog toegetakeld met een stroomstootwapen.

De vrouw meende iemand te herkennen, maar kwam daar later weer op terug. De rechtbank kan verder uit het dossier niet vaststellen dat een doos waarop de vingerafdruk van een verdachte zat ook daadwerkelijk de doos is die in de woning werd gevonden. Dat is administratief niet goed verwerkt. 

Voor de drie anderen was eveneens te weinig bewijs. Zij zijn ook vrijgesproken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel