Babbeltruc-verdachte blijft achter de tralies

ALMERE • Wo 6 december 2017 | 15:25 • Woensdag 6 december 2017 | 15:25
Een 31-jarige babbeltrucverdachte uit Almere smeekte woensdag de rechtbank om hem in ieder geval de komende feestdagen met zijn jonge kinderen te laten doorbrengen. Hij kon de rechters niet overtuigen. De Almeerder moet in de cel blijven. "Het belang van justitie en de maatschappij gaat boven het privébelang van deze verdachte", oordeelde de rechtbank. 

De Almeerder is samen met een plaatsgenoot en een 29-jarige vrouw uit Lelystad begin september opgepakt. De vrouwelijke verdachte leverde gratis bloemen af bij oudere mensen in Amsterdam en omgeving. De ontvangers moesten alleen bezorgkosten betalen. Bij het pinnen van dat kleine bedrag wisselden de verdachten de pasjes om. Ze maakten deze zomer twaalf bankpassen buit, waarmee ze grote bedragen opnamen. 

De verdachten werden herkend op camerabeelden bij de geldautomaten. In het huis van de Almeerder lag bovendien een jas van een postbedrijf die bij de babbeltrucs is gebruikt. Maar hij zweeg tegen de politie terwijl de medeverdachten belastende verklaringen aflegden. Ook is de telefoon van de verdachte gepeild op plekken waar de mensen werden bestolen.

De advocate van de Almeerder vond het oneerlijk dat de andere verdachten wel zijn vrijgelaten. De bewuste jas is van een familielid en de telefoon is ook bij anderen in gebruik, vervolgde de advocate. De officier van justitie vond dat een onzinverhaal en wees de rechters op het forse strafblad van de Almeerder. 

De zaak tegen de drie verdachten gaat verder op 19 januari. Dan zal de officier haar strafeisen bekend maken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel