Henk en Rina, Floriadepioniers

Almere 7 december 2017
De Floriade gaat in 2022 van start, maar Henk en Rina Bosgra uit Almere zijn nu al een beetje zenuwachtig. Ze zetten zich in als vrijwilliger voor de Floriade. "Het is net als de begintijd in Almere-Haven, en zeker net zo modderig", vertelt Henk.

Het echtpaar woont al 37 jaar in Almere en voelen zich thuis in de stad.Henk is een gepensioneerd artdirector en kwam voor zijn werk veel in de modewereld van Parijs. Nu maakt hij foto's van het te ontwikkelen Floriadeterein. De foto's gaan naar het stadsarchief en er wordt een boek van gemaakt. Rina werkte in een dealingroom van een grote bank. "Een ruimte vol met haantjes die zich heel wat vinden, een harde wereld maar ik kon ze allemaal aan".

De ervaring uit het bedrijfsleven zetten ze nu in voor de Floriade. "Een uniek evenement waar Almere trots op moet wezen", vertelt Henk. In de aanloop naar de Floriade staan Henk en Rina op braderieën met een informatiekraam van de wereldtuinbouwtentoonstelling. "Veel mensen zijn negatief over de Floriade, maar we gaan met iedereen in gesprek".

Deze week staan wij stil bij die vrijwilligers die met hart en ziel zich belangeloos inzetten voor de Floriade in Almere. Wil je meer afleveringen zien over deze vrijwilligers? Klik dan hier
© omroep flevolandsitemap | disclaimer