Extra surveillances op bedrijventerrein Spelwijk

SWIFTERBANT • Do 7 december 2017 | 16:24 • Donderdag 7 december 2017 | 16:24

De politie gaat extra surveilleren op bedrijventerrein Spelwijk in Swifterbant. Dit om er op toe te zien dat er geen kinderen spelen of dat anderen zich ophouden in de leegstaande bedrijfspanden. Dat zei burgemeester Aat de Jonge donderdagavond tijdens een commissievergadering.

De Jonge antwoordde op vragen van de SP. Die partij uitte haar zorgen, nadat recent een kind zijn arm heeft gebroken bij een ongeluk in een vervallen pand. De SP verwees naar de afspraken uit 2015 dat de eigenaar de asbesthoudende panden zou slopen. De eigenaar heeft één pand gesloopt, maar de andere twee staan er nog. Dat is ook Dorpsbelangen een doorn in het oog, omdat bij een brand het gevaar bestaat dat er veel asbest in het dorp terecht komt.

Het terrein is weliswaar met hekken afgezet, "maar ik kan niet veel als anderen complete muren weghalen'', zei de burgemeester. Volgens De Jonge staat de gemeente machteloos en is "de overheid niet verantwoordelijk voor het nalaten door de eigenaar." Uit recent contact is volgens De Jonge gebleken dat de eigenaar bereid is om alles af te breken.

De PvdA deed de oproep aan ouders in Swifterbant om hun kinderen er op te wijzen dat de panden geen speelterrein zijn.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel