"Studie verdubbeling N50 start in 2019"

NOORDOOSTPOLDER • Za 9 december 2017 | 11:31 • Zaterdag 9 december 2017 | 11:31
Het Rijk gaat bekijken hoe een knelpunt in de N50 bij Kampen verdubbeld kan worden en of daarmee in 2019 kan worden begonnen. Dat is volgens de provincie Overijssel de uitkomst van een overleg afgelopen woensdag met minister Cora van Nieuwenhuizen-Wijbenga en staatssecretaris Stientje van Veldhoven-Van der Meer.

Ook is afgesproken dat de verkeersveiligheid en de daarbij passende maatregelen op het weggedeelte tussen de Ramspolbrug bij Ens en knooppunt Hattemerbroek bij Zwolle in beeld worden gebracht.
De politiek in Den Haag bespreekt maandag voor welke infrastructurele projecten in Nederland er de komende jaren geld wordt uitgetrokken.

Lobby
Oost-Nederlandse en Flevolandse ondernemers en overheden lobbyen al geruime tijd voor een aanpak van het bewuste deel van de rijksweg. Op de N50 tussen Kampen en Kampen-Zuid staan vaak files. Mede daardoor zijn er de afgelopen jaren op de weg diverse ernstige ongevallen gebeurd.

Inwoners van Noordoostpolder en Dronten maken veel gebruik van de N50. Het Flevolandse deel van de rijksweg is de afgelopen jaren al volledig verdubbeld, maar bij Kampen loopt het verkeer tijdens de spits vaak vast.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel