Politie onderzoekt brandstichtingen

DRONTEN • Za 9 december 2017 | 14:46 • Zaterdag 9 december 2017 | 14:46
De politie onderzoekt twee gevallen van brandstichting in Dronten-Zuid. Bij woningen aan de Kruidendreef werd in de nacht van vrijdag op zaterdag brandend krantenpapier in de brievenbus gestopt. Dat gebeurde tussen 03.00 en 07.00 uur.

Volgens de politie was er alleen wat materiële schade, maar had het gemakkelijk anders kunnen aflopen. Daarom vraagt de politie eventuele getuigen zich te melden. Het is niet de eerste keer dat er brand wordt gesticht in Dronten-Zuid. Vorige maand was het ook een aantal keren raak.

VVD wil direct actie
In reacties op Facebook pleiten Drontenaren voor de opzet van een buurtwachtteam. Ook vragen ze raadsleden om dit bespreekbaar te maken tijdens de raadsvergadering. Onder andere VVD-fractievoorzitter Irene Korting heeft al aangegeven dat ze deze handschoen oppakt. Ze begrijpt de zorgen in de wijk en denkt dat snelheid geboden is. "We moeten hier niet mee wachten tot de eerstvolgende raadsvergadering. Die is namelijk pas op 21 december. Wat ons betreft is er direct actie nodig. Ik heb hierover vandaag al het college benaderd en ik heb begrepen dat de politie nu extra gaat surveilleren in Dronten-Zuid."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel