Hekrammers dachten dat ze achtervolgd werden

EMMELOORD • Za 9 december 2017 | 16:42 • Zaterdag 9 december 2017 | 16:42
Twee Poolse mannen die dinsdagavond in Emmeloord met hun auto door het toegangshek van een bedrijf reden en daarna in de Zwolse Vaart sprongen, dachten dat ze achtervolgd werden.

Volgens het Openbaar Ministerie had het tweetal dinsdagavond bij een sportvereniging in Emmeloord een vriend afgezet. Toen ze daar wegreden, kwam er volgens hen plotseling een man met een helm op tevoorschijn. De man sloeg met een balk of een knuppel de voorruit van de Polen kapot.

De bestuurder van de Poolse auto schrok daarvan en ging er op hoge snelheid vandoor richting het centrum van Emmeloord. Een getuige zag de beschadigde auto rijden en ging er achteraan. Volgens het Openbaar Ministerie dachten de Polen op dat moment dat ze achtervolgd werden door de man die hen eerder had aangevallen.

Noodweer
In paniek reden ze daarom het bedrijventerrein Zwolse Vaart op, ramden het hek en sprongen in het water. De politie pakte het tweetal aanvankelijk op voor het verlaten van de plaats van een ongeval. Inmiddels zijn de mannen weer vrijgelaten. De officier van justitie heeft geconcludeerd dat de bestuurder uit noodweer heeft gehandeld. De zaak tegen de bestuurder is daarom geseponeerd. Volgens het OM staat vast dat de mannen erg bang zijn geweest.

Waarom de onbekende man met de knuppel het op de Polen voorzien had, is nog onduidelijk. Mogelijk hebben de mannen volgens het Openbaar Ministerie hierover niet het achterste van hun tong laten zien.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel