Nieuwe busmaatschappij Keolis van start

ALMERE • Za 9 december 2017 | 17:58 • Zaterdag 9 december 2017 | 17:58
Vervoersmaatschappij Keolis rijdt vanaf zondag in Almere. Keolis doet dat onder de naam allGo. AllGo bestaat uit een metro-achtig systeem met zeven lijnen. Alle buslijnen rijden via station Almere Centrum, maar sommige lijnen gaan vanaf daar door als een andere metrolijn.

Tientallen nieuwe bussen rijden de stad in
Een konvooi van tientallen bussen vertrok zaterdagmiddag vanuit Hoogeveen naar Almere. Daar werd de nieuwe busmaatschappij tijdens een openingsceremonie door burgemeester Weerwind ontvangen. In het centrum van Almere onthulde de burgemeester een klok waar een begin werd gemaakt met aftellen tot de eerste rit. Die vertok op zondagochtend om half vijf vanaf industrieterrein De Steiger.

Connexxion reed zaterdag voor het laatst
Het was zaterdag tevens de laatste dag dat Connexxion-bussen door Almere en omstreken reden. Het busvervoer in Almere was meer dan achttien jaar in handen van Connexxion. De stadsdienst reed onder de naam Maxx.

Met foto's op de bussen nam de maatschappij afscheid van de Almeerse passagiers. Het bedrijf verloor de concessie van de gemeente om het busvervoer ook de komende jaren te mogen verzorgen. De meeste chauffeurs behouden hun baan. Zij zijn vanaf zondag bij de nieuwe vervoerder in dienst.

Connexxion is sinds 1999 actief in Almere. Het bedrijf is ontstaan uit samenvoegingen van andere busmaatschappijen. Voor die tijd reden de bussen in de stad enige jaren onder de naam Midnet. Dat bedrijf was weer ontstaan vanuit de Flevodienst en de Verenigde Autobus Diensten, VAD.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel