Busvervoer heeft problemen door hevige sneeuwval

Flevoland 11 december 2017
Busmaatschappij Arriva heeft in Lelystad alle bussen van de weg gehaald vanwege de hevige sneeuwval. Ook in Almere rijden vanaf 21:00 geen stadsbussen meer. Al eerder op de avond werden de bussen van het streekvervoer teruggeroepen. Dinsdagochtend hervat Keolis de dienstregeling zoals gepland, maar moeten reizigers nog wel rekening houden met vertragingen vanwege de gladheid. 

Ook maandagochtend had de kersverse busvervoerder in Almere last van het winterweer. Door gladheid zijn meerdere busritten tijdens de ochtendspits uitgevallen. Volgens Keolis hadden de nieuwe bussen te kampen met spiegelgladde wegen waardoor ze langzamer moesten rijden en door de vertraging ritten uitvielen. Niet overal bleek voldoende zout te zijn gestrooid.

Almere jong abonnement
Een ander probleem ontdekten de houders van een zogeheten Almere jong abonnement. Zij konden niet inchecken, omdat het saldo op nul stond. Door een softwarefout is het geld niet doorgezet. Gedupeerden wordt geadviseerd contact op te nemen met de afdeling klantenservice van Keolis.


 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer