Code rood vanwege sneeuw en gladheid

FLEVOLAND • Ma 11 december 2017 | 12:52 • Maandag 11 december 2017 | 12:52
Dit bericht is afgesloten, u kunt hier de meest actuele informatie lezen. 

Code rood is van kracht in Flevoland vanwege sneeuw en gladheid. Volgens het KNMI geldt de zwaarste weerwaarschuwing vanaf 13:00 uur tot middernacht. Bij code rood zijn er volgens het KNMI grote risico's voor weggebruikers. Ook is er kans op grootschalige ontregeling van het openbaar vervoer. 

Er is veel hinder op het spoor. Op verschillende trajecten is weinig treinverkeer mogelijk. Rond 20:00 waren er ongeveer zestig wisselstoringen. Tussen Dronten en Kampen is ook beperkt treinverkeer mogelijk vanwege een kapotte trein. De extra reistijd loopt op van 30 tot 60 minuten. 

In Lelystad rijden al heel de maandagavond geen bussen. Vervoerder Arriva besloot om alle bussen terug te roepen. Later op de avond besloot ook Keolis om in Almere alle bussen van de weg te halen. Het was volgens de nieuwe vervoerder niet veilig om te blijven rijden. Dinsdagochtend wordt de de dienstregeling hervat zoals gepland, maar moeten reizigers nog wel rekening houden met vertragingen vanwege de gladheid. 

Markerwaarddijk
De Markerwaarddijk tussen Lelystad en Enkhuizen is in beide richtingen dicht vanwege een geschaarde vrachtwagen. Er ligt olie op het wegdek.Volgens de provincie Flevoland is er een veegwagen onderweg om de rijbaan schoon te maken. Het ongeval gebeurde even voor zes uur maandagavond. Naar verwachting is de weg rond 22:00 weer vrij. 

Scholen
Niet alleen het verkeer heeft last van het weer. Ook veel scholen in Flevoland sloten maandagmiddag eerder de deuren. De gemeente Almere ging om 16:00 uur dicht en stuurde alle ambtenaren naar huis. De Bataviawerf en Batavia Stad Fashion Outlet hebben ook besloten om de deuren eerder te sluiten vanwege de sneeuwval. Ook omdat het personeel dan veilig naar huis kan.  

Afvalbakken
De afvalbakken in Almere werden niet geleegd. Ook werd er geen grofvuil meer opgehaald en is het afvalperron in Almere Haven gesloten. HVC besloot ook om in een gedeelte van het buitengebied in Zeewolde de bakken niet te legen. De bakken mogen blijven staan en worden op een later moment deze week alsnog geleegd.

[https://twitter.com/KeolisNED/status/940306162540535808]

[https://twitter.com/FlevoWegen/status/940294909147406338]

[https://twitter.com/Arriva_NL/status/940295401185402882]







 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel