Extra controles op brandveiligheid vanwege feestdagen

LELYSTAD • Di 12 december 2017 | 13:21 • Dinsdag 12 december 2017 | 13:21
Scholen en horecagelegenheden in Lelystad worden in december extra gecontroleerd op brandveiligheid. De controles worden gedaan door de Omgevingsdienst Flevoland Gooi en Vechtstreken (OFGV) en de gemeente Lelystad.

De controles worden volgens de gemeente gedaan in de laatste maand van 2017 omdat brandveiligheid extra belangrijk is tijdens de feestdagen. Vanwege de vele feesten en bijeenkomsten zijn scholen en horecazaken in deze tijd van het jaar drukbezocht. 

De Omgevingsdienst gaat onder meer kijken of vluchtdeuren niet op slot zijn, de brandblussers makkelijk te vinden zijn en of de kerstverlichting brandveilig is. Ook wordt gekeken of tijdelijke podia geen uitgangen blokkeren. Daarnaast wordt in de horeca gecheckt of de drank- en horecavergunning wordt nageleefd. 

Naast de controles van de Omgevingsdienst zal de brandweer langsgaan in zorginstellingen. Die geeft daar voorlichting over brandveiligheid. 

 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel