"Esther Paul werd 's avonds in auto meegenomen"

BIDDINGHUIZEN • Di 12 december 2017 | 17:05 • Dinsdag 12 december 2017 | 17:05
De politie heeft dinsdagavond in een uitzending van Opsporing Verzocht nieuwe informatie bekendgemaakt rond de dood van de 43-jarige Esther Paul uit Almere. 

De politie zegt er inmiddels vanuit te gaan dat de vrouw op 29 april 's avonds in een auto is meegenomen van chaletpark Riviera Beach in Biddinghuizen. Esther Paul zat daar op dat moment ondergedoken, omdat ze zich bedreigd voelde.

Volgens de politie is de vrouw vervolgens tussen zaterdagavond 22 uur en zondagmorgen 1 uur met geweld om het leven gebracht en in het Veluwemeer achtergelaten.

De politie hoopt dat iemand tussen de genoemde tijdstippen iets verdachts of opmerkelijks heeft gezien. Dat kan op het park zijn geweest, maar ook in omliggende bossen of langs de Harderbosweg waar het slachtoffer in het water werd gevonden. De vindplaats ligt zo'n acht kilometer van het park waar Esther Paul verbleef.

Reconstructie
De politie gaat donderdag in de buurt van de Harderbosweg een reconstructie uitvoeren. Die was aanvankelijk maandag al gepland, maar werd vanwege het winterse weer uitgesteld.

Witwassen
Esther Paul werd eerder veroordeeld voor betrokkenheid bij witwassen. Zij heeft daarvoor vastgezeten, maar was sinds 2014 weer vrij. De politie onderzoekt of dat verleden een rol heeft gespeeld bij haar dood. Maar ook een ander conflict kan haar volgens de politie fataal zijn geworden.

Chalet
Volgens de politie blijkt uit onderzoek dat Paul sinds woensdag 26 april in een chalet verbleef op Riviera Beach. Het slachtoffer had toen ze van huis vertrok een koffer bij zich van het merk Riviera Maison. In het chalet is die koffer niet meer gevonden. Ook een aantal plastic Spar-tassen waarmee ze 's middags boodschappen van de supermarkt op het park had meegenomen zijn nog spoorloos. 

Wie informatie heeft, kan die ook anoniem aan de politie doorgegeven

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel