Gemeente wil geen noodopvang voor gescheiden moeders

ZEEWOLDE • Di 12 december 2017 | 19:22 • Dinsdag 12 december 2017 | 19:22
Zeewolde krijgt geen opvang voor mensen die acuut zonder woonruimte zitten. Ondanks schrijnende gevallen, zoals onlangs een moeder van drie kinderen die noodgedwongen naar de daklozenopvang in Almere of Lelystad moest. Terwijl de kinderen in Zeewolde op school zitten. 

Het college van burgemeester en wethouders in Zeewolde wil geen extra maatregelen nemen om dit probleem binnen de gemeente op te lossen. Dat antwoord het gemeentebestuur op nadat PvdA/GroenLinks hier vragen over had gesteld. Omdat er geen opvanglocatie in Zeewolde is, komen mensen na een echtscheiding soms op straat te staan. Ze kunnen dan ook geen uitkering aanvragen omdat daar een huisadres voor nodig is.

De gemeente Zeewolde vindt dat inwoners zoveel mogelijk zelf naar een oplossing moeten zoeken. Verder wil het gemeentebestuur niet ingaan op de situatie van de alleenstaande moeder in verband met de privacy. De gemeente laat ook weten dat mensen zonder woonadres bij de gemeente ingeschreven kunnen worden op een briefadres.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel