FNV: provincie te laat met invoeren cashless rijden op bus

FLEVOLAND • Di 12 december 2017 | 19:51 • Dinsdag 12 december 2017 | 19:51
Vakbond FNV zegt dat de provincie Flevoland zich niet aan de afspraken houdt over cashless rijden in de bussen vanaf 1 januari 2018. De provincie betaalt vervoerder OV Regio IJsselmond om het streekvervoer in Flevoland te regelen en heeft gevraagd of er in het nieuwe jaar voorlopig nog met contant geld betaald kan worden in de bussen.

Agressie en geweld
Volgens FNV zijn er vorig jaar al afspraken gemaakt over het cashless rijden. Het komende jaar zou geen contant geld meer op de bussen voorhanden moeten zijn. Chauffeurs zijn vanwege dat geld vaak slachtoffer van agressie, geweld en overvallen, zegt de vakbond. Reizigers alleen nog laten betalen met pinpas of ov-chipkaart zou dat probleem oplossen. 

Schuldsanering
De provincie wacht met invoeren omdat bijvoorbeeld mensen die in de schuldsanering zitten geen elektronische betaalmiddelen hebben. Bovendien zijn er in Flevoland nog niet genoeg plekken waar met contant geld een kaartje gekocht kan worden. Zodra die er wel zijn, mag OV Regio IJsselmond wat betreft de provincie overgaan op cashless rijden. Dat zou in het voorjaar kunnen zijn, zegt een woordvoerder van de provincie.

Provincie verantwoordelijk
FNV is daar niet blij mee en houdt de provincie verantwoordelijk voor alle incidenten, agressie, geweld en overvallen in relatie tot contant geld op de bus die vanaf 1 januari plaatsvinden. De bussen van OV Regio IJsselmond rijden onder meer tussen Almere, Zeewolde, Harderwijk, Dronten, Lelystad, Kampen, Urk, Emmeloord, Zwolle, Lemmer, Steenwijk en Meppel.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel