Teleurstelling over gesprek met minister van onderwijs

LELYSTAD • Di 12 december 2017 | 20:05 • Dinsdag 12 december 2017 | 20:05
Directeur Hans Vos van basisschool De Lispeltuut in Lelystad is uiterst teleurgesteld over een gesprek dat hij dinsdag heeft gehad met minister Arie Slob van onderwijs.

Op de landelijke stakingsdag in het onderwijs was Vos samen met 11 andere mensen uit het basisonderwijs uitgenodigd om op het ministerie in Den Haag te komen praten. De uitgenodigde leerkrachten hadden zich over de problemen van leerkrachten uitgelaten in de sociale media of hadden het ministerie rechtstreeks benaderd.

Leerkrachten in het basisonderwijs legden dinsdag voor de derde keer dit jaar het werk neer omdat zij een hoger salaris willen en een vermindering van de werkdruk.

Begrip
Minister Slob toonde tijdens het gesprek veel begrip voor de situatie, maar voegde er aan toe weinig te kunnen doen: de leraren zullen het moeten doen met de 270 miljoen euro om de salarissen te verbeteren en de 430 miljoen om de werkdruk te verminderen. "Daar ben ik vanaf het begin eerlijk over geweest. Het is veel geld, maar niet het dubbele bedrag dat de leraren graag zouden willen."

Leerkrachten moeten zelf oplossing zoeken
De minister gaf de aanwezige leerkrachten het advies vooral zelf te kijken naar de werkdruk, door te onderzoeken wat gedaan moet worden en wat vooral niet. Hans Vos erkent dat scholen goed naar zichzelf moeten kijken, maar vindt het schrijnend dat de minister niet beweegt.

De directeur van de katholieke basisschool gaat er vanuit dat de acties in het onderwijs doorgaan. Volgens hem worden daarvoor al plannen gemaakt.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel