Economische groei in Flevoland hoger dan gemiddeld

FLEVOLAND • Di 12 december 2017 | 21:20 • Dinsdag 12 december 2017 | 21:20
De Flevolandse economie is vorig jaar met zo'n 2,6 procent gegroeid. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De groei in Flevoland is groter dan het landelijk gemiddelde van 2,2 procent.

Binnen Flevoland is het gebied Noordoostpolder - Urk koploper, met een economische groei van 3,3 procent. Volgens het CBS is dit zelfs de sterkste  groei van heel Nederland. Dat was vooral te danken aan de sector landbouw, bosbouw en visserij die met ruim 9 procent groeide. 

Werkloosheid
De werkloosheid in Flevoland blijft volgens het CBS wel hoog. Zo'n 7,2 procent van de beroepsbevolking zat vorig jaar thuis. Alleen in Groningen was de werkloosheid hoger.

Het werkloosheidscijfer schommelt in Flevoland volgens het CBS flink. Zo steeg dit cijfer tussen 2008 en 2014 het meest, maar daarna daalde het juist weer heel erg. Volgens het CBS komt dat onder meer doordat Flevoland een jonge bevolking heeft. Deze groep werknemers voelt het snelst de economische gevolgen.

Arbeidsparticipatie
Het CBS noemt Zeewolde als één van de gebieden waar het grootste aandeel van de mensen werkzaam is. Zo'n 71 procent van de inwoners werkt. Urk wordt genoemd als gemeente waar de meeste mannen werken; zo'n 78 procent van hen is actief op de arbeidsmarkt. Dat is het hoogste percentage van Nederland. 
[https://localfocus2.appspot.com/5a30d168580d6]

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel