Eis van 2,5 jaar voor brute woningoverval Almere

ALMERE • Wo 13 december 2017 | 12:12 • Woensdag 13 december 2017 | 12:12
Tegen een 27-jarige Almeerder is dertig maanden de cel geëist, waarvan zes voorwaardelijk. De man pleegde op 26 mei dit jaar een gewelddadige overval op de buren van zijn ex-partner. Daarbij werd zelfs een schot gelost.

Volgens het OM wilde de man het gezin aan de Wittewerf in Almere 'een lesje leren'. De vrouw die er woonde zou de moeder van zijn kinderen op straat hebben uitgescholden. Hij ging met zijn ex en een legertje mannen de tuin van de slachtoffers binnen, die net zaten te barbecueën. Ze werden mishandeld, de vrouw kreeg een pistool op zich gericht en er werd zelfs geschoten. Daarbij raakte niemand gewond.

De overvallers namen vervolgens de afstandsbediening van de televisie mee, een partijtje mobiele telefoons en contant geld. Ook de dochter van het gezin, die binnenkwam toen de overval in volle gang was, moest onder bedreiging van het vuurwapen haar nieuwe mobieltje afstaan.

Ontkennen
De Almeerder ontkent iets met de kwestie te maken te hebben. Ook zijn 28-jarige medeverdachte vertelde woensdag in de rechtbank in Lelystad van niks te weten. Alleen de wietplantage die agenten in zijn huis vonden toen ze onderzoek deden naar deze zaak, erkende hij.

De slachtoffers wijzen het duo allemaal aan als dader. Ook uit Whatsapp-gesprekken onderling zou kunnen worden afgeleid dat de twee wel degelijk betrokken zijn geweest bij de overval en de gijzeling. Zo werd bij de ex van de jongste verdachte een bodywarmer gevonden die past bij het signalement van de overvallers. Het 6-jarige zoontje van de man vertelde de politie bovendien dat die van zijn papa was. In het huis van de 27-jarige werd ook munitie gevonden van hetzelfde kaliber als een kogel die werd afgevuurd bij de overval.

Schadevergoeding 
Naast de 30 maanden cel, waarvan zes voorwaardelijk, wil de officier dat de jongste Almeerder 6000 euro aan immateriële schade vergoedt en bijna 1700 euro aan materiële schade. Tegen de andere verdachte werd een taakstraf van 240 euro geëist plus en jaar voorwaardelijke celstraf plus het betalen van de schadevergoedingen.

De uitspraak is over twee weken.
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel