Statenzaal krijgt Nederlandse en Flevolandse vlag

FLEVOLAND • Wo 13 december 2017 | 18:09 • Woensdag 13 december 2017 | 18:09
De Nederlandse en Flevolandse vlag krijgen een plek in de Statenzaal van de Provincie Flevoland. Dat was een wens van de PVV en een meerderheid van de Staten is daarmee akkoord gegaan. 

Hart van de democratie
De PVV vindt dat de Statenzaal het hart is van de Flevolandse democratie en dat de vlaggen de Flevolandse en Nederlandse cultuur, waarden en normen uitstralen. Zo zou de Nederlandse vlag een symbool zijn van de vrijheid en democratie. De Flevolandse vlag staat volgens de partij voor de pioniersgeest en vastberadenheid van de Flevolandse inwoners. 

Pijnlijke fout
Overigens maakte de PVV tijdens het debat over de vlaggen een pijnlijke fout. De partij was in de veronderstelling dat er in de Statenzaal ook een buste van Cornelis Lely staat. De vlaggen zouden daar mooi bij passen. De Partij voor de Dieren wees de PVV er echter op dat het niet om een buste van Lely gaat, maar om een beeld van Han Lammers, de eerste commissaris van de Koningin in Flevoland.  

Vlaggen actuele discussie
Ook in een aantal Flevolandse gemeenten wordt gepraat over vlaggen in de raadzaal. Op Urk komt een Nederlandse én een Urker vlag te hangen. De gemeenteraad in Almere is nog verdeeld over de komst van de nationale- en gemeentelijke vlag en stemt daar donderdagavond over. In Lelystad werd een initiatief voor het ophangen van vlaggen in de raadszaal afgewezen.


 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel