Opnieuw discussie over toekomst Horecapleintje

Lelystad 14 december 2017
De gemeente Lelystad wil met de eigenaren en uitbaters van horecagelegenheden aan het Horecapleintje in gesprek over verplaatsing naar het stadshart. Dat schrijft het college van B en W aan de raad. Het college opent daarmee opnieuw de discussie over verplaatsing. Ondernemers en eigenaren hebben eind vorig jaar nog aangegeven resoluut tegen verhuizing te zijn.

Kansen
"Op dit moment doen zich in het stadshart in snel tempo kansen en ontwikkelingen voor", schrijft het college. De brief meldt niet wat de gemeente de ondernemers te bieden heeft, maar zij ziet graag dat de omgeving van de Agorahof zich ontwikkelt tot het uitgaansgebied van Lelystad.

Alleen nog lichte horeca
Volgens het in 2013 gewijzigde bestemmingsplan is aan het Horecapleintje alleen nog lichte horeca toegestaan als een snackbar, lunchroom of ijssalon. Wel geldt dat bestaande zaken zouden mogen blijven op basis van het zogeheten overgangsrecht, omdat zij er al zaten voordat het bestemmingsplan werd gewijzigd.

De gesprekken worden niet eenvoudig, zo stelt de gemeente in de brief, want er is sprake van 'een zeer complexe situatie met meerdere opties en verschillende partijen'. 

Gesloten deuren
Wethouder Ed Rentenaar​ wil geen toelichting geven op de brief en de besprekingen. Hij wil eerst achter gesloten deuren met de gemeenteraad om tafel om te horen wat die er van vindt. Volgens een woordvoerder vindt dat gesprek ergens volgende week plaats. 

Overleg
De ondernemers overleggen vrijdag. Na de vorige discussie over verplaatsing zeiden ze eind vorig jaar dat de gemeente juist zou moeten meedenken over mogelijkheden om het pleintje aantrekkelijker te maken. Rob Hols van Bistro La Route gaf aan dat het Horecapleintje goed functioneert en zijn bestaansrecht heeft bewezen. Hij was boos dat de gemeente de discussie over verplaatsing steeds oprakelt.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer