Werkstraf geëist tegen corrupte ambtenaar

ALMERE • Do 14 december 2017 | 10:17 • Donderdag 14 december 2017 | 10:17
Tegen een ambtenaar uit Almere is donderdag 200 uur werkstraf en 4 maanden voorwaardelijke gevangenisstraf geëist wegens oplichting en valsheid in geschrifte. De 61-jarige Almeerder zou toen hij bij de gemeente Amsterdam werkte een vluchteling 12.000 euro hebben laten betalen voor een verblijfsvergunning.

De vluchteling vertelde aan de politie dat de ambtenaar tegen betaling een verblijfsvergunning voor hem zou regelen. In de woning van de verdachte in Almere vond de politie veel belastende documenten. De inmiddels ontslagen ambtenaar hield vol dat iemand anders hem de opdrachten gaf. De politie heeft deze persoon niet kunnen vinden. 

Het handschrift op de documenten is volgens het OM overduidelijk van de verdachte. De officier van justitie noemt het zeer kwalijk dat de verdachte misbruik heeft gemaakt van zijn positie als ambtenaar om kwetsbare vluchtelingen op te lichten. De verdediging betoogt dat er te weinig onderzoek is gedaan naar de onbekende persoon op de achtergrond.

De uitspraak is over twee weken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel