Museum voor digitale kunst dreigt met vertrek uit gemeente

ALMERE • Do 14 december 2017 | 13:04 • Donderdag 14 december 2017 | 13:04
Het Dutch Digital Art Museum Almere wordt binnenkort dakloos. De gemeente wil dat het museum eind december vertrokken is uit de Voetnoot, tegenover het stadhuis. 

Het digitale museum is nu druk bezig om een nieuwe plek te vinden. Het kan zijn dat het museum uit Almere vertrekt, zegt woordvoerder Christine van Stralen. Ze mist steun en interesse van de gemeente. "Er komt hier nooit iemand langs, terwijl we buren zijn." Het museum heeft volgens haar de gemeente nodig om uit te groeien tot een serieuze instelling. Er was een subsidie aangevraagd voor professionalisering en om een vijfjarenplan op te stellen. In totaal gaat het om 100.000 euro.

Het Dutch Digital Art Museum Almere opende in oktober 2016 in het WTC-gebouw. Na een half jaar verhuisde het naar de Voetnoot. Volgens Van Stralen zijn er in die periode 200.000 bezoekers geweest. Nu moet de collectie voor de derde keer in anderhalf jaar verhuisd worden. De gemeente zou de ruimte in de Voetnoot weer willen verhuren.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel