Drankrijder ontloopt celstraf in hoger beroep

LELYSTAD • Do 14 december 2017 | 13:29 • Donderdag 14 december 2017 | 13:29
Een 31-jarige inwoner van Lelystad die zich in 2015 en 2016 diverse keren schuldig maakte aan dronken gevaarlijk rijden, hoeft van het gerechtshof in Leeuwarden niet naar de gevangenis. De man stond donderdag naast het dronken rijden ook voor het hof wegens rijden zonder rijbewijs en het niet willen meewerken aan alcoholcontroles.

De rechtbank in Lelystad legde hem hiervoor eerder een celstraf op van bijna zes maanden, naast werkstraffen, geldboetes en een maandenlange rijontzegging. De beroepszaak zou al in februari voorkomen, maar het hof wilde eerst een reclasseringsrapport laten opstellen.

Slechte periode
De drankrijder zei voor het hof dat hij het liefst niet naar de gevangenis wilde. "Ik zat in een slechte periode. Mijn vriendin had psychische problemen en ik raakte mijn autobedrijf kwijt." Nu gaat het volgens de man weer goed met hem. "Ik heb een kindje van anderhalf. Daarom wil ik ook niet de cel in, maar mij laten behandelen. Ik moet er voor mijn gezin zijn."

Weer werk
De Lelystedeling zou zonder celstraf ook weer een baan kunnen krijgen, zo liet hij de rechter weten. "Ik kan aan de slag bij de technische dienst van een tennisclub in Kerkrade. Nachtwerk, ik rijd dan 's avonds met de trein vanuit Lelystad." Een pittig leven, stelde de rechter vast.

Het hof veroordeelde hem tot een voorwaardelijke celstraf van vier maanden met een proeftijd van drie jaar. De voorwaarde daarbij is wel dat hij zich laat behandelen voor zijn alcoholprobleem. Daarnaast kreeg de man een taakstraf van 140 uur en een rijontzegging van zes maanden.  

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel