Meer activiteiten Stichting Bram dankzij subsidie

LELYSTAD • Do 14 december 2017 | 16:07 • Donderdag 14 december 2017 | 16:07
De Stichting Bram kan dankzij ruim 20.000 euro subsidie van de gemeente in 2018 vijf keer per week activiteiten organiseren voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar met autisme of ADHD. Oprichter Martine Bomhof benadrukt de laagdrempeligheid van de stichting: "Geen zorgplan of indicaties; ouders kunnen hun kinderen gewoon opgeven. Wie wil spelen is welkom.''

Uitleven in de natuur
Volgens Bomhof is het erg belangrijk dat de kinderen zich kunnen uitleven, bij voorkeur in de natuur. Als kinderen met autisme of ADHD zich gaan vervelen, kunnen er makkelijk gedragsproblemen ontstaan. De ouders die als begeleider bij activiteiten betrokken zijn, zien dat de kinderen zich uitstekend vermaken en geaccepteerd worden zoals ze zijn.

De Tondel
Stichting Bram werkt veel samen met De Tondel, dat activiteiten in de natuur organiseert, waaronder bushcraft. Daarbij staat het leven in een natuurlijke omgeving centraal, waarbij de kinderen gebruik maken van alles wat de natuur te bieden heeft. Zo maken ze vuur, bouwen hutten en gaan op zoek naar voedsel.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel