Celstraffen voor diefstal 804 pakjes sigaretten

ALMERE • Do 14 december 2017 | 17:05 • Donderdag 14 december 2017 | 17:05
Drie mannen uit Almere moeten vier maanden de cel in voor het stelen van 804 pakjes sigaretten uit een supermarkt in het Drentse Diever. 

Ze kwamen met een tas en een dekbedovertrek met daarin voor 4.000 euro aan rookwaar de supermarkt uit op 11 september van dit jaar. Omdat de eigenaar, die ertegenover woont, een alarmmelding kreeg en uit het raam keek, zag hij het gebeuren.

Buit in de bosjes
De drie dumpten de buit in de bosjes en gingen er vandoor. Zo’n anderhalf uur later vond de politie ze met behulp van een hond in een tuinschuurtje. Een van de Almeerders werd door een politiehond gegrepen.
De mannen bekenden tijdens de rechtszaak de inbraak, maar wilden niet zeggen waarom ze daarvoor uitgerekend naar Diever waren gereden. Alle drie zeiden ze dat ze door anderen waren meegevraagd en dat ze het deden voor het geld.

Extra straf
De oudste moet nog twee maanden extra de cel in, omdat hij in een proeftijd van een eerdere veroordeling zat. Een van de 21-jarigen kreeg om die reden zestig uur werkstraf erbij.

 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel