Wietplantage werd ontdekt tijdens controleronde gemeente

ALMERE • Do 14 december 2017 | 18:04 • Donderdag 14 december 2017 | 18:04
De professionele hennepkwekerij in Almere waar woensdag vier mannen zijn aangehouden, werd door de gemeente gevonden tijdens een zogeheten omgevingscontrole. Dat meldt de gemeente. Ambtenaren onderzochten op bedrijventerren De Steiger opslagboxen, loodsen en bedrijfsruimtes in de omgeving van een vuurwerkbunker op brandgevaarlijke stoffen.

Ruim 700 stekjes
In een loods aan de Steiger werden 700 jonge stekjes gevonden. Ze stonden verstopt in een uitgegraven ruimte onder de grond. Daar stond ook een afzuiginstallatie, afscherming en een uitgebreide stroomvoorziening.

Nog meer wietplanten
Naast de professionele wietplantage werd tijdens dezelfde controle ook in één container een aantal wietplanten gevonden. In een andere container stonden toebehoren voor een hennepkwekerij. De gemeente voerde het onderzoek uit samen met de brandweer en politie.

In panden waar iemand aanwezig was, mochten huurders zelf de deur openen. Op plekken waar niemand was, heeft een slotenmaker de deur geopend.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel