Gemeente ontkent desinteresse in digitaal museum

ALMERE • Do 14 december 2017 | 20:58 • Donderdag 14 december 2017 | 20:58
Wethouder Frits Huis zegt dat hij meerdere keren contact heeft gehad met het Dutch Digital Art Museum Almere (DDAMA) over een subsidieverzoek en een huurovereenkomst voor het pand. Donderdag werd bekend dat het museum binnenkort dakloos wordt omdat de gemeente wil dat het eind december vertrokken is uit de Voetnoot in Almere Stad.

Het DDAMA dreigt met een vertrek uit Almere omdat ze de steun mist van de gemeente. "Er komt hier nooit iemand langs, terwijl we buren zijn." Ook heeft het museum behoefte aan een geldsubsidie en hulp om uit te groeien tot een serieuze instelling. 

De gemeente Almere zegt in een reactie dat ze een Digitaal Museum in Almere best wel zien zitten maar dat het subsidieverzoek niet goed genoeg was. "Wij hebben haar voorgesteld meer partners te zoeken op zakelijk gebied en inhoudelijke ondersteuning te vragen vanuit de culturele wereld en met een aangepaste aanvraag kan zij altijd terugkomen en komt er opnieuw een afweging."

De huurovereenkomst met de Voetnoot was volgens de gemeente voor drie maanden. Daarna zou er een huurovereenkomst gesloten moeten worden. "Deze periode is uitgelopen om het DDAMA in staat te stellen sponsors te vinden. Tot heden is dat helaas niet gelukt."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel