Terlouw tegen groter vliegveld Lelystad

LELYSTAD • Vr 15 december 2017 | 6:31 • Vrijdag 15 december 2017 | 6:31
D66 moet tegen de uitbreiding van Lelystad Airport stemmen. Dat zegt D66'er Jan Terlouw, oud-minister van Economische Zaken in de NRC. Volgende week stemt de Tweede Kamer over een motie van de SP, waarin de partij vraagt om uitstel. 

Het probleem rond het vliegveld zijn de vliegroutes. Vooral bewoners van Oost-Nederland zijn bang voor overlast. De SP wil nu dat het luchtruim eerst opnieuw wordt ingedeeld. Dat zou betekenen dat het vliegveld niet in april 2019 open kan, maar mogelijk pas vier jaar later in 2023.

Steun van regeringspartij D66 is cruciaal. Leden van de partij hebben op het congres tegen de uitbreiding gestemd, maar het is niet zeker of de Tweede Kamer-fractie dat standpunt overneemt. 

Terlouw wil helemaal geen uitbreiding van Lelystad Airport. Hij zegt in NRC dat het hele vliegverkeer moet worden hervormd. Het is volgens hem nu te goedkoop. "Dat je voor een tientje naar Barcelona kunt vliegen is toch idioot? Dat is goedkoper dan met de bus naar Breda."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel