Gemeente onderzoekt woningbouw rond station Centrum

ALMERE • Zo 17 december 2017 | 12:38 • Zondag 17 december 2017 | 12:38
Op dit moment loopt er een onderzoek naar de mogelijkheid om leegstaande kantoren en andere panden om te bouwen tot woningen rond station Almere Centrum. De gemeente heeft daarvoor een ambtenaar aangesteld. Voor verantwoordelijk wethouder Tjeerd Herrema is het stationsgebied een doorn in het oog.

Meer woningen
De wethouder wil meer woningen realiseren rond openbaar vervoer knooppunten. Als eerste denkt hij aan station Centrum. De kantoren boven de winkels moeten omgebouwd worden tot woningen.

Ook wil hij samen met het vastgoedbedrijf van de spoorwegen kijken of het gebied minder onguur kan. “Dit is het visitekaartje van Almere en het laten verdwijnen van de ellendige donkere gangen zou een makkelijke eerste stap zijn”, laat Herrema weten.

Geschikte locatie 
Tjeerd Herrema ziet sowieso kansen voor het stationsgebied. Hij wil woningen op plekken waar bijvoorbeeld nu nog een parkeergarage is met een nachtwinkel.

Ook het plein achter het station, waar nooit een derde WTC toren kwam vanwege de crisis, is uitermate geschikt voor woningbouw. “Er is daar zoveel ruimte die moeten we gaan benutten”, aldus de wethouder.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel