Grote achterstanden bij het gerechtshof

FLEVOLAND • Ma 18 december 2017 | 10:51 • Maandag 18 december 2017 | 10:51
Flevolanders die zijn veroordeeld in een strafzaak en in hoger beroep willen gaan, moeten vaak lang wachten voordat dat beroep behandeld kan worden. Het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden heeft te maken met grote achterstanden.

Bij het gerechtshof en het Openbaar Ministerie liggen in totaal zo'n 5000 strafzaken te wachten op behandeling. Naast zaken uit Flevoland gaat dat om zaken uit Gelderland, Overijssel en Drenthe.

Volgens het hof zijn er meerdere oorzaken. Niet alleen is er een tekort aan rechters, er zijn op dit moment 14 vacatures, maar ook worden de zaken steeds gecompliceerder. Bovendien vragen advocaten vaker om extra onderzoek en extra getuigen en is er een gebrek aan technische hulpmiddelen.

Om de druk op het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden wat te verminderen, is nu afgesproken dat er collega's uit Amsterdam zullen bijspringen. Daarnaast zal er eind volgend jaar een vierde zittingslocatie komen, naast de huidige in Arnhem, Leeuwarden en Zwolle. In welke plaats dat zal zijn, is nog niet bekend.


 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel