'Housewarming' voor fietsenstalling

ALMERE • Ma 18 december 2017 | 14:18 • Maandag 18 december 2017 | 14:18
Studenten van Windesheim Flevoland houden 21 december in samenwerking met de gemeente Almere een 'housewarming' voor de fietsenstallingen in het centrum. De gemeente hoopt voor elkaar te krijgen dat centrumbezoekers hun fietsen vaker in de stallingen zetten.

Fietsen die her en der in het centrum neergezet worden, zijn de gemeente nu een doorn in het oog omdat ze voor overlast zorgen. Zo kampen winkeliers, ondernemers en hulpdiensten met geblokkeerde looppaden en deuren. Begin dit jaar is aangekondigd dat er harder opgetreden wordt tegen foutparkeerders. 

Waarom stallen mensen hun fiets verkeerd?
De studenten hebben wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de foutparkeerders en hun motieven. Het blijkt vooral te gaan om mensen van 15 tot 25 jaar. Ze denken onder meer dat er betaald moet worden voor de bewaakte fietsenstallingen. Verder blijkt dat deze groep het simpelweg te veel moeite vindt om de fiets in de stalling te zetten. De studenten hebben ook gekeken hoe deze groep te motiveren is om de stallingen wel te gebruiken.

Prijs voor elke 50e bezoeker
Tijdens de housewarming worden de stallingen versierd. "We gaan sfeer toevoegen", zegt Demi Nierssen, één van de onderzoekers. Daarnaast kan iedereen meedoen aan een fotowedstrijd. Ook krijgt elke 50ste bezoeker een prijs. 
 






 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel