Nationaal tennis trainingscentrum definitief weg

ALMERE • Ma 18 december 2017 | 16:12 • Maandag 18 december 2017 | 16:12
Het nationaal trainingscentrum van de tennisbond verdwijnt per 1 september 2019 definitief uit Almere. Het wordt samengevoegd met het bondskantoor in een Nationaal Tennis Centrum (NTC) in Amstelveen. Het bondsbureau zit nu nog in Amersfoort. 

De tennisbond was al sinds juni 2016 in overleg met de gemeente Amstelveen en aannemers om te kijken of de plannen uitgevoerd konden worden. Er is nu overeenstemming bereikt om het NTC te realiseren op het terrein van Sportpark De Kegel. 

"Het NTC is van wezenlijk belang voor de toekomst van het tennis in Nederland en de KNLTB; één centrale locatie met alle faciliteiten die onze talenten nodig hebben om weer aansluiting te vinden met de wereldtop. Het NTC is ook een belangrijke impuls om onze doelstellingen op het gebied van top- en breedtesport te realiseren. We vertegenwoordigen zo’n 1700 tennisverenigingen in Nederland en daarmee zo’n 600.000 tennissers. Op deze manier wordt één plek gecreëerd waar toptennis en breedtetennis samenkomen”, aldus directeur Erik Poel van de KNLTB.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel