Meerderheid partijen voor opening airport in 2019

LELYSTAD • Ma 18 december 2017 | 17:47 • Maandag 18 december 2017 | 17:47
De gemeenteraad van Lelystad wil dat de uitbreiding van vliegveld Lelystad in 2019 doorgaat. Op GroenLinks na hebben alle fracties in een extra raadsvergadering maandagavond een motie met deze boodschap aangenomen. De partijen vinden het belangrijk dat het college van burgemeester en wethouders krachtig doorgaat met initiatieven om uitstel van de opening van Lelystad Airport te voorkomen.

De afgelopen periode hebben voor- en tegenstanders flink van zich laten horen. De Tweede Kamer vergadert dinsdag in een extra debat over het vliegveld. De gemeenteraad van Lelystad wil met de aangenomen motie de leden van de Tweede Kamer laten weten dat uitstel tot 2023, als het luchtruim opnieuw wordt ingedeeld, onverstandig is.

Waarom moet de opening in 2019 doorgaan?
Lelystad wijst erop dat burgers en bedrijven moeten kunnen uitgaan van een betrouwbare overheid. Door de opening uit te stellen, wordt het vertrouwen van betrokken partijen geschaad. De verdere ontwikkeling van Schiphol wordt belemmerd. Ook rond het vliegveld Lelystad ontstaat schade, zo vrezen de partijen. Ondernemingen die zich er willen vestigen zullen afhaken. Bovendien brengt het een slag toe aan de groei van de werkgelegenheid.

Ook Metropoolregio Amsterdam onderstreept belang opening
Aan de vooravond van het debat in de Tweede Kamer hebben de verschillende partijen uit de Metropoolregio Amsterdam ook van zich laten horen. Zij benadrukken in een brief aan minister Cora van Nieuwenhuizen ook het belang van een tijdige opening van Lelystad Airport. De Metropoolregio is een samenwerkingsverband van de provincies Noord-Holland, Flevoland, 33 gemeenten en de Vervoerregio Amsterdam.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel