OM wil jaar langer tbs voor moordenaar Sandra Goppel

ALMERE • Ma 18 december 2017 | 19:23 • Maandag 18 december 2017 | 19:23
Als het aan het Openbaar Ministerie ligt, duurt het nog een jaar voordat een 43-jarige Lelystedeling definitief terugkeert in de maatschappij. Het gaat om de man die in 1994 Sandra Goppel in Lelystad van het leven beroofde. Hij verblijft inmiddels 17 jaar in een tbs-kliniek.
 
De rechtbank bepaalde deze zomer dat gecontroleerde resocialisatie op zijn plaats is. Een psychiater oordeelde namelijk dat de Lelystedeling is uitbehandeld en schatte de kans op herhaling als klein in. Het Openbaar Ministerie verzette zich hiertegen en in hoger beroep werd het vonnis van de rechtbank vernietigd.
De officier van justitie vroeg maandag opnieuw om een jaar verlenging van de tbs. Zij bepleitte dat de Lelystedeling goed moet worden begeleid bij zijn resocialisatie. 

In 2015 in de fout
De man stak in 1994 zijn 17-jarige vriendinnetje Sandra dood. Daarna stak hij haar in brand en begroef het lichaam. Daarvoor kreeg hij tien jaar cel plus tbs. De rechtbank dacht begin 2015 dat de man klaar was voor een volgende stap en de dwangverpleging werd afgebouwd. Hij overtrad de voorwaarden en zodoende werd hij teruggeplaatst.

De rechtbank doet op 29 december uitspraak. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel