Ex-directeur zorginstelling veroordeeld voor fraude

Almere 19 december 2017
De oud-directeur van Zorg Stichting Vivence (ZSV) is veroordeeld tot vier jaar cel voor het achteroverdrukken van bijna 1,9 miljoen euro aan zorggeld. De Rotterdamse stichting had tot vorig jaar ook een vestiging in Almere. Ze moest haar cliënten op last van de Inspectie voor de Gezondheidszorg aan een andere organisatie overdragen, omdat de situatie in die vestiging onverantwoord was. 

Ex-directeur Darryl N. heeft volgens de Rotterdamse rechtbank jarenlang bedragen die bedoeld waren voor zorgverlening aan zichzelf toegeëigend. Hij kreeg dit voor elkaar door nepfacturen en valse leningsovereenkomsten in de boekhouding te laten opnemen. De boekhouder wist daarvan en heeft voor medeplichtigheid een jaar cel, waarvan zes maanden voorwaardelijk gekregen.

Volgens de aanklager leefde N. als een popster. "Niets was te gek. Vele luxe reizen, altijd businessclass, vier dure auto’s voor de deur, shoppen bij de duurste winkels, sieraden ter waarde van tienduizenden euro’s per stuk, het kon niet op'', zei de officier van justitie tijdens de behandeling van de zaak.

ZSV ging door de fraude failliet. De cliënten in Almere werden vorig jaar november overgenomen door Humanitas DMH in Utrecht. Het is niet bekend of de problemen in de Almeerse vestiging direct te maken hadden met de fraude.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer