Vier jaar cel geëist voor ontvoering Poolse man

MARKNESSE • Di 19 december 2017 | 19:04 • Dinsdag 19 december 2017 | 19:04
Het Openbaar ministerie heeft dinsdag vier jaar cel geëist tegen twee mannen die in december vorig jaar een Poolse man zouden hebben ontvoerd bij het Polenhotel in Marknesse. Volgens de aanklager ging het om een wraakactie.

Het slachtoffer was op de parkeerplaats voor het Polenhotel in Marknesse om een sigaretje te roken toen hij door twee landgenoten werd aangesproken. Hij zou bewusteloos zijn geslagen en in een auto meegevoerd naar een huis in Nijetrijne in Friesland, een dorpje vlakbij Wolvega. Daar werd hij, aldus zijn verklaring, door een van de verdachten in zijn schouder gebeten en met een bezemsteel geslagen.

Te voet terug naar Marknesse
De twintiger wist te ontsnappen en is lopend teruggekeerd naar zijn verblijfsadres in Marknesse zo'n twintig kilometer verderop, een uren durende tocht.  De volgende avond belde hij de politie.

Verdachten en slachtoffer kenden elkaar niet. Omdat het slachtoffer uit dezelfde streek komt als iemand met wie een van de verdachten ruzie had, is hij mogelijk te grazen genomen. Dat is de veronderstelling van de officier van justitie. De verdachten ontkennen. Volgens hen is het vermeende slachtoffer vrijwillig in hun auto gestapt en is er in het huis in Friesland niet veel gebeurd. Hij zou alleen het huis zijn uitgezet na een woordenwisseling. 
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel