Raad maakt extra geld vrij voor asbestdaken

LELYSTAD • Di 19 december 2017 | 22:16 • Dinsdag 19 december 2017 | 22:16
De gemeenteraad van Lelystad heeft dinsdagavond unaniem besloten om 700.000 euro uit de Nuon-reserve vrij te maken voor de aanpak van de asbestdaken.

In 2024 moeten alle daken met asbest in Nederland verwijderd zijn. Huiseigenaren zijn zelf verantwoordelijk voor de verwijdering, wat naar schatting 10.000 euro per huis kost.  Wie dat niet kan betalen moet het benodigde bedrag bijlenen

In Lelystad komen ongeveer 70 huishoudens niet in aanmerking voor een lening. Die kunnen gebruik maken van een financiering bij het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn), daarbij bestaat het risico dat het geleende bedrag niet volledig kan worden terugbetaald. De gemeente Lelystad heeft voor die gevallen nu 7 ton gereserveerd.

Volgens wethouder John van den Heuvel is het nu bijna honderd procent zeker dat alle Lelystedelingen voor 2024 hun asbestdak kunnen vervangen. "Misschien komen we nog andere knelpunten tegen die ook met deze maatregel niet op te vangen zijn, maar die zijn bij mij nog niet bekend."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel