Van der Valk hotel wordt geen iconisch gebouw

LELYSTAD • Wo 20 december 2017 | 17:15 • Woensdag 20 december 2017 | 17:15
Een opvallend en iconisch gebouw wordt het niet, maar de komst van het Van der Valk hotel aan het Larserplein in Lelystad is wel weer een stap dichterbij. Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten dat het gebouw toch niet per se een opvallende 'landmark' moet zijn, zoals eerder is vastgelegd in de gebiedsplannen voor deze locatie. 

Nu dit besluit genomen is, gaat Van der Valk uiterlijk begin januari de aanvraag indienen voor de omgevingsvergunning. Die is nodig om toestemming te krijgen voor de bouw. Naud Hunink van Van der Valk hoopt dat na de bouwvak van 2018 met de daadwerkelijke bouw gestart kan worden. Het hotel kan dan eind 2019 open. 

Door in te stemmen met het ontwerp van Van der Valk wijkt het college af van het advies van de gemeentelijke welstandscommissie. Die oordeelt volgens wethouder Jop Fackeldey dat het beoogde gebouw geen echte 'landmark' is en om die reden niet voldoet aan de eisen.

Het college heeft besloten om het ontwerp goed te keuren, omdat het graag wil dat Van der Valk zich in Lelystad vestigt. Fackeldey meldt dat het gebouw volgens het informele advies van de welstandscommissie wel een 'keurig gebouw is, dat voldoet aan redelijke eisen van welstand'. Nadat de omgevingsvergunning is ingediend kunnen Lelystedelingen die tegen de komst van het hotel zijn hun bezwaren indienen.

Aan het Larserplein, langs de A6, zijn nu een McDonalds en een Kentucky Fried Chicken gevestigd. 

 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel