Keolis schorst drie chauffeurs na wilde staking

Almere 20 december 2017
Vervoerder Keolis in Almere heeft drie chauffeurs geschorst. De drie buschauffeurs zijn woensdagmiddag door het bedrijf op non-actief gezet.

Volgens de vakbond beschuldigt Keolis de chauffeurs ervan de aanstichters te zijn van de wilde staking van afgelopen dinsdag. De chauffeurs in Almere legden toen voor korte tijd het werk neer uit onvrede over de werkomstandigheden.

Woordvoerder Lutz Kressin van de FNV noemt de schorsing totale nonsens. "Keolis geeft geen enkele reden voor de beschuldiging naar de chauffeurs. De aantijgingen raken kant noch wal".
 
Geschorste chauffeurs zitten in OR
De drie chauffeurs die zijn geschorst, zijn kaderlid van de vakbond en zitten tevens in de ondernemingsraad van de vervoerder. Volgens vakbondswoordvoerder Kressin is dat geen toeval. "De schorsing is puur bedoeld om angst te zaaien onder het personeel. De drie hebben er juist voor gezorgd dat de bussen weer gingen rijden terwijl de managers van Keolis het personeel stonden uit te schelden en te bedreigen", aldus Kressin. 

De schorsing van de chauffeurs geldt voor 5 dagen. De chauffeurs krijgen die dagen doorbetaald. De FNV laat door eigen juristen de schorsing onderzoeken op de rechtsgeldigheid.

Vervoerder Keolis wil met een onderzoek duidelijk krijgen wat de aanleiding is geweest voor de staking. In een reactie zegt het bedrijf: "Keolis Nederland stelt zich op het standpunt dat als er onvrede bestaat over werkzaamheden, een medewerker altijd eerst in gesprek gaat met zijn of haar leidinggevende en / of de concessiemanager. Het kan ons inziens niet zo zijn dat medewerkers zonder enig overleg vooraf en enige afstemming het werk neerleggen en daarmee onze reizigers duperen."
© omroep flevolandsitemap | disclaimer