27 uur radio maken voor Serious Request

Almere 20 december 2017
Leerlingen van de Almeerse middelbare school Echnaton zijn bezig met een actie voor 3FM Serious Request. Door 27 uur achter elkaar radio te maken proberen ze zo veel mogelijk geld in te zamelen. 

Woensdag om 9.00 uur begon de marathonuitzending van 'Serious Re-Kerst' waaraan verschillende leerlingen van de school hun steentje bijdragen. De uitzending duurt tot donderdag 12.00 uur. In totaal hopen de leerlingen 2.500 euro in te zamelen. Dit doen ze door middel van een eigen app en de verkoop van armbandjes.

Tijdens de uitzending kwamen meerdere artiesten optreden. Sommigen van hen zaten vroeger op het Echnaton. Ook waren huidige leerlingen en docenten van de partij om de jonge radiomakers te steunen. Burgemeester Franc Weerwind kwam ook langs.

Het opgehaalde bedrag wordt zondag door de school naar het echte Glazen Huis in Apeldoorn gebracht. De opbrengst van 3FM Serious Request wordt door het Rode Kruis gebruikt om families die in de conflictgebieden van Afrika elkaar uit zijn gescheurd weer bij elkaar te brengen. 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer