Keolis: beëdiging boa’s langdurig administratief proces

Almere 21 december 2017
Keolis zegt dat het alles binnen haar vermogen heeft gedaan om het proces te versnellen
Ervoor zorgen dat de buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s) die van Connexxion zijn overgekomen naar Keolis ook daadwerkelijk als boa aan het werk mogen is een “zeer langdurig administratief proces”. Dat zegt Keolis in een reactie (PDF) op het nieuws dat de medewerkers Service & Veiligheid op Almeerse stadsbussen nog niet allemaal zijn beëdigd. Daardoor mogen ze sommige taken niet uitvoeren. 

12 januari
De problemen zijn ontstaan doordat de bevoegdheid om als boa op te treden is gekoppeld aan een werkgever. Personeel dat van Connexxion is overgenomen naar Keolis moet dus opnieuw worden beëdigd. Dat gaat op 12 januari gebeuren.

Wel aan het werk
Tot die tijd zijn zij wel gewoon aan het werk. Het bedrijf zegt dat de medewerkers wel gewoon zwartrijders kunnen beboeten. Een aantal andere zaken, zoals het uitschrijven van een bon voor het opgeven van een valse naam mogen de boa’s nu niet. Volgens Keolis doet dit “geen of minimale afbreuk aan de inzet op het gebied van de veiligheid of controle op zwartrijden.”

Keolis zegt dat het binnen haar vermogen er alles aan gedaan heeft om de processen te versnellen. “De complexiteit en de geringe mate van invloed op die externe processen maken dit echter lastig.”

Inmiddels zijn er 43 medewerkers Service & Veiligheid in Almere aan het werk. Dat zijn zowel boa's als toezichthouders. Het aantal medewerkers en surveillancevoertuigen is hiermee volgens Keolis hoger dan voorheen bij Connexxion.

Politieke Markt
De Almeerse VVD heeft aangekondigd donderdagavond op de politieke markt de situatie rondom de boa's te willen bespreken met het college van burgemeester en wethouders.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer