16 culturele instellingen krijgen subsidie van provincie

FLEVOLAND • Do 21 december 2017 | 15:13 • Donderdag 21 december 2017 | 15:13
Zestien culturele instellingen krijgen volgend jaar subsidie van de provincie voor de organisatie van professionele podiumkunstfestivals, concerten of voorstellingen. Dat meldt de provincie donderdag. Het gaat in totaal om een bedrag van ruim 500.000 euro. 

Welke instellingen krijgen de subsidie?
- BonteHond
- Suburbia
- Vis à Vis
- Festival Twee Turven Hoog
- Internationaal Zomerfestival Travelling in Baroque
- Sunsation
- Who’s Next International Chamber Music Competition
- Apollo Ensemble
- Toneelgroep Jan Vos
- Corrosia
- Wereldfestival
- Klankkaatser
- Almere Havenfestival
- NOPPOP
- WIJ-Landfestival
- Uitgast

'Interessante mix'
Bij het besluit over de podiumkunstsubsidies laat de provincie zich adviseren door de Adviescommissie Podiumkunsten Flevoland. Michiel Rijsberman, Gedeputeerde Kunst en Cultuur, is tevreden over de kwaliteit van de gehonoreerde projecten: “Het betreft een interessante mix van uiteenlopende en bijzondere projecten. Van de grootschalige waterproductie MARE door theatergezelschap Vis à Vis in Almere tot een intiem klassiek concert in de Bethelkerk op Urk in het kader van het festival Travelling in Baroque. Ook in 2018 kunnen de liefhebbers van de podiumkunst weer genieten van al dat moois dat hier in Flevoland ten tonele wordt gebracht.”.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel