Leegstand kantoorpanden fors gedaald, maar blijft probleem

ALMERE • Do 21 december 2017 | 16:06 • Donderdag 21 december 2017 | 16:06
Hoewel het aantal leegstaande kantoorpanden in Almere het afgelopen jaar fors is gedaald, is het leegstandsniveau nog te hoog. Dat zegt vastgoedadviseur Cushman & Wakefield. 

In Almere is er sprake van een daling van 33 procent. Daarmee staat de stad op de zesde plek in de landelijke top tien van gemeenten met de sterkste leegstandsdaling. Het leegstandspercentage is nog wel 22 procent, terwijl volgens Cushman & Wakefield 5 tot 7 een gezond percentage is. 

Andere invulling voor de panden
De stad is wel op de goede weg, na een reeks jaren waarin de leegstand juist toenam. De gemeente probeert dat probleem al lange tijd aan te pakken. Zo werd vorig jaar nog drie ton uitgetrokken voor onderzoek naar de mogelijkheden voor een andere invulling van de panden. 

Nieuwe functies
Een andere invulling is ook precies de reden dat de leegstand in Almere is afgenomen, zegt Cushman & Wakefield. Het afgelopen jaar zijn op verschillende plekken in de stad nieuwe functies gevonden voor kantoren. Zo komt in de Martinez-toren bij station Almere-Centrum een hotel en komen er appartementen boven de winkels van de Zoetelaarpassage.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel