'Hoofdagent Saïd' moet 2,5 jaar de cel in

Lelystad 22 december 2017
Marciano O., beter bekend als 'hoofdagent Saïd', moet 2,5 jaar de gevangenis in. Dat is gelijk aan de eis van het Openbaar Ministerie. Het OM wilde ook TBS met dwangverpleging, maar daar zag de rechtbank 'te weinig aanknopingspunten' voor.

De Lelystedeling werd veroordeeld voor het bezit van een pistool en revolver inclusief munitie in februari in Ermelo. Ook zou hij een ex-vriendin hebben bedreigd via WhatsApp en Instagram. Verder overviel hij samen met Elman K. uit Lelystad een dealer in Amsterdam. Met geweld en onder dreiging van een vuurwapen maakten ze zijn telefoon, geld en een kilo wiet buit. Elman K. moet vanwege de beroving ook 2,5 jaar de cel in.

Hoofdagent Saïd
O. werd eerder al veroordeeld tot een half jaar cel voor het bedreigen en stalken van politieagenten op social media in 2016. Dat deed hij onder de naam 'hoofdagent Saïd. Hij droeg ook een gestolen politie-uniform. Een paar maanden later werd hij veroordeeld tot vijf maanden cel, voor het dragen van een doorgeladen wapen waarmee was geschoten in Almere.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer