HartKliniek opent nieuwe vestiging

ALMERE • Wo 27 december 2017 | 14:50 • Woensdag 27 december 2017 | 14:50
De HartKliniek opent een nieuwe vestiging op het bedrijventerrein Randstad in Almere. Het bedrijf is opgericht in 2014 en telt nu zes vestigingen voor hartpatiënten in heel Nederland. Nieuw op de locatie is het CDC, het Cardiologie Dagbehandel Centrum. Hier worden meer complexe behandelingen aangeboden, die voorheen altijd in het ziekenhuis werden gedaan.

Afgezien van hartchirurgie kan de kliniek daardoor nu alle overige zorg bieden aan patiënten. Zoals stress-echocardiologie en ijzertherapie bij hartfalen. In de verschillende hartklinieken worden nu 90 patiënten per dag gezien. Die worden meestal doorverwezen door de huisarts. Het gaat hier om verzekerde zorg. Het is geen privékliniek.

Volgens cardioloog Menno Baars is de zorg in de kliniek even duur als in het ziekenhuis. "Je betaalt niets extra's wat je niet ook in het ziekenhuis zou moeten betalen als je naar de dokter gaat." Voordeel voor de patiënt is volgens Baars dat je bij de kliniek snel terecht kunt. Er zijn geen wachtlijsten. Het Cardiologie Dagbehandel Centrum gaat volgende week open. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel