Waar in Flevoland mag er met carbid worden geschoten?

Flevoland 31 december 2017
In 4 gemeenten mag met carbid worden geschoten
Carbidschieten in Zeewolde
In vier van de zes Flevolandse gemeenten mag op oudjaarsdag met carbid geschoten worden. Zeewolde, Lelystad, Noordoostpolder en Dronten hebben binnen de bebouwde kom verschillende schietlocaties aangegeven. In Dronten en Noordoostpolder mag er ook buiten de bebouwde kom met carbid geknald worden. 

Eisen
De gemeente hebben eisen opgesteld waaraan het carbidschieten moet voldoen. In Dronten en Noordoostpolder mag de melkbus niet groter zijn dan 50 liter en moet de deksel met een stuk touw aan de melkbus vastgemaakt zijn. In Zeewolde mag er niet met deksels geschoten worden, daar zijn lekke ballen en andere zachte voorwerpen verplicht. In Lelystad is de maximale inhoud van de melkbus 40 liter. 

Op onderstaande kaart zijn de precieze locaties per gemeente aangegeven waar carbid geschoten kan worden. 

Tijd om te schieten
In de gemeenten mag om 13:00 uur begonnen worden met knallen. Volgens Dronten komt dit door de zondagswet die 'vermakelijkheden op een zondag' vanaf 13:00 uur toestaat.  In Lelystad mag al vanaf 10.00 uur worden geschoten. 

In Zeewolde houdt het knallen om 17:00 uur 's middags op. In de drie andere gemeenten mag tot mag tot 02:00 's nachts op 1 januari geschoten worden.   

 
 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer