Files tussen Almere en Schiphol afgenomen

FLEVOLAND • Wo 27 december 2017 | 14:56 • Woensdag 27 december 2017 | 14:56
De filezwaarte in de regio Schiphol-Amsterdam-Almere is dit jaar met 20 procent gedaald ten opzichte van het jaar ervoor. Dat blijkt uit cijfers van de ANWB.

De zogeheten filezwaarte wordt berekend door de lengte van de file te vermenigvuldigen met de duur van de vertraging. De daling zou te maken hebben met de verbreding van de wegen op dit traject. In 2016 stonden er juist veel files door de werkzaamheden, maar afgelopen jaar konden automobilisten profiteren van het resultaat en nam de filezwaarte weer af.

In de landelijke file top 10 van de ANWB staat één Flevolandse weg, namelijk de A27 tussen Almere en Utrecht. Daar is de filezwaarte met 12 procent toegenomen. Wel op een stuk buiten onze regio, namelijk tussen Hilversum en Bilthoven. De N50 tussen Emmeloord en Zwolle staat in de N-wegen top 10 op nummer twee. Het gaat dan om het stuk bij Kampen.


 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel