Twee Flevolandse oliebollenbakkers in AD-test

Flevoland 28 december 2017
De beste oliebollen van de provincie zijn te vinden in Dronten. Dat blijkt uit de 25ste editie van de AD Oliebollentest. Van Loon's Gebakkraam op parkeerterrein De Bolder staat op plek 35. In de top 75 staan twee Flevolandse oliebollenkramen. 

De jury was niet eensgezind positief over de bol uit Dronten: "Oliebol wordt aan de vette kant ervaren, maar de meeste panelleden vinden dit geen minpunt. Over de smaak lopen de meningen een tikkeltje uiteen. Van lekker tot zompig."

'Karige vulling'
In Almere staat de enige andere kraam in de top 75. Dat is Gebakkraam R. van den Houten aan het Philadelphiapad in Almere. De oliebollen van deze bakker staan op plek 53. De jury oordeelde: "Niet slecht, maar Van Houten kan veel beter. De nu te karige vulling is een kwestie van beter doseren. Krik de korsteigenschappen een beetje op en ook de waardering schiet omhoog."

Storm van kritiek
Het AD heeft de oliebollentest aangepast na een storm van kritiek. De testprocedure zou niet eerlijke verlopen en de bakkers die onderaan eindigen verkopen niets meer. Daarom is de test op een aantal punten aangepast. "We beperken ons daarom tot de 75 beste adressen. Het wordt er misschien ietsje saaier van, maar leedvermaak is geen vermaak", schreef AD-hoofdredacteur Hans Nijenhuis een aantal dagen geleden in een redactioneel commentaar. De slechtste oliebollen zijn niet meer terug te vinden in de AD oliebollentest. 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer