Celstraffen voor gewelddadige overval in Haven

ALMERE • Do 28 december 2017 | 11:05 • Donderdag 28 december 2017 | 11:05
Voor het plegen van een gewelddadige overval bij de buren van zijn ex is een Almeerder veroordeeld tot twee en een half jaar cel. Daarvan is een half jaar voorwaardelijk. 
 
De man pleegde de overval in mei. Volgens de officier van justitie wilde hij het gezin aan de Wittewerf in Almere Haven een lesje leren. Daarom drong hij samen met zijn ex en een groep mannen de tuin van de slachtoffers binnen. Die waren op dat moment aan het barbecueën.

Geschoten
De gezinsleden werden mishandeld, de buurvrouw kreeg een pistool op zich gericht en er werd geschoten. De overvallers namen vervolgens de afstandsbediening van de televisie mee, enkele mobiele telefoons en geld. Ook de dochter van het gezin, die thuiskwam toen de overval in volle gang was, moest onder bedreiging van het vuurwapen haar nieuwe mobieltje afstaan.

Een andere Almeerder kreeg voor zijn betrokkenheid en voor het hebben van een hennepkwekerij in zijn huis anderhalf jaar cel opgelegd. Hiervan is een half jaar voorwaardelijk.  

Schadevergoeding
De mannen moeten van de rechtbank verder schadevergoedingen betalen aan de slachtoffers voor de materiële schade die zij hebben aangericht. De immateriële schade van 6.000 euro moeten de slachtoffers via de civiele rechter proberen te verhalen. De rechtbank vindt die claim namelijk te ingewikkeld om in de strafzaak af te handelen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel